Η ΝΙΚΑΣ, γνωστή τόσο για τα ποιοτικά και καινοτόμα όσο και για τα γευστικά προϊόντα που προσφέρει στους καταναλωτές της, διακρίθηκε κατά τη 2η οργανοληπτική αξιολόγηση ελληνικών κρεατοσκευασμάτων και ελληνικών προϊόντων με βάση το κρέας αποσπώντας 4 βραβεία. Τα προϊόντα που βραβεύτηκαν ήταν τα πρωτοεμφανιζόμενα ΝΙΚΑΣ FUEGO, τα οποία η εταιρεία ΝΙΚΑΣ παρουσίασε μόλις φέτος και αγαπήθηκαν αμέσως από τους Έλληνες καταναλωτές για την εξαιρετική ποιότητά τους και το υψηλό ποσοστό κρέατος (96%) που περιέχουν.
Αναλυτικά, το προϊόν ΝΙΚΑΣ FUEGΟ γαλοπούλα κατέκτησε το ΧΡΥΣΟ μετάλλιο, ενώ το ΝΙΚΑΣ FUEGO ζαμπόν, το ΑΡΓΥΡΟ μετάλλιο. Επιπλέον, μια άλλη μεγάλη καινοτομία της ΝΙΚΑΣ από την σειρά αλλαντικών με μοσχάρι και πιο συγκεκριμένα τα λουκάνικα Φρανκφούρτης κατέκτησαν επίσης το ΑΡΓΥΡΟ μετάλλιο.
Από τις διακρίσεις δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η premium σειρά ΝΙΚΑΣ ΒLACK LINE, από την οποία η μπριζόλα κέρδισε το ΧΑΛΚΙΝΟ μετάλλιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προϊόντα ΝΙΚΑΣ ξεχώρισαν ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλα προϊόντα καθώς και παραγωγούς αναγνωρισμένους από τους καταναλωτές.
Η αξιολόγηση έγινε σε διαφορετικά επίπεδα και όχι μόνο με γνώμονα τη γεύση, αλλά σε περισσότερα από 60 σημεία, όπως οσμή, εμφάνιση, σύσταση, χρώμα και πολλά άλλα χαρακτηριστικά. Η επιλογή έγινε από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου που εξειδικεύονται στο κρέας και τα προϊόντα τους.
Επικεφαλής της επιτροπής αξιολόγησης και του διαγωνισμού ήταν ο καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/κης κ. Ιωάννης Αμβροσιάδης.
Μέλος της επιτροπής ήταν και ο γνωστός chef κ. Ηλίας Μαμαλάκης.
Οι συγκεκριμένες διακρίσεις αποτελούν για την εταιρεία μια ακόμη επιβράβευση αλλά και αναγνώριση των προσπαθειών της για καινοτόμα, γευστικά και υψηλά ποιοτικά προϊόντα.