Στη Μαργαρώ η διακόσμηση είναι λειτουργική και ανεπιτήδευτη, με ναυτική τέχνη στους τοίχους και ξύλινα τραπεζάκια. Σας υποδέχεται οποιαδήποτε ώρα, από το μεσημεράκι και μετά και θα βρείτε εκεί ανθρώπους κάθε ηλικίας και κάθε προέλευσης -ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Το μενού αποτελείται από γαρίδες(κυρίως!), κουτσομούρες, άλλα ψάρια ανάλογα με την εποχή και χωριάτικη.
Το ακίνητο λειτουργούσε από το 1927 ως μπακάλικο, με άλλη ιδιοκτησία. Το 1941 το αγόρασε η κ. Μαργαρώ και το μετέτρεψε σε οινομαγειρείο της γειτονιάς. Η Μαργαρώ, θρυλική φυσιογνωμία, δυναμική και πολύ εργατική, με σκληρή δουλειά τα κατάφερε πολύ καλά με την επιχείρηση. Μια αγαπητή γυναίκα που έμεινε αξέχαστη όχι μόνο στην οικογένειά της, αλλά και σε όλη τη γειτονιά. Το 1976 ο γιος της, Λάζαρος Χανιώτης, ανέλαβε την επιχείρηση για να τη μετατρέψει στην ψαροταβέρνα που είναι σήμερα. Η εγκατάσταση έχει μείνει ίδια και απαράλλακτη, στεγάζοντας πολύ γραφικά τρεις ολόκληρες γενιές!
Διεύθυνση: Λεωφόρος Χατζηκυριάκου 126, Πειραιάς, Χάρτης
Τηλέφωνο: 210 4514226
Τιμή ανα άτομο: €12-€15