Aχλάδια με μαρμελάδα
Δημοσιέυτηκε: Fri, 05/19/2006 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Fri, 08/09/2013 - 12:03
Απλή εύκολη και πολύ γευστική θα κλείσει υπέροχα το καλοκαιρινό σας γεύμα.
Συστατικά:
6 αχλάδια μεγάλα
1 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά ζάχαρη
2 κουταλlές κονιάκ
1 φλιτζάνι μαρμελάδα βατόμουρο
Οδηγίες:
Βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα το χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη και αφήνετε να βράσουν για 3-5 λεπτά περίπου.
Ρίχνετε το κονιάκ και τη μαρμελάδα, αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και ανακατεύετε.
Καθαρίζετε τα αχλάδια, τα κόβετε στη μέση, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα βάζετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Περιχύνετε τα αχλάδια με τη σάλτσα και τα ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Τα γυρίζετε κάθε τόσο να πάρουν χρώμα.
Όταν ψηθούν, τα σερβίρετε σε μια πιατέλα ή σε ατομικά μπολ.
Κατηγορία:
Πιάτο: