Αμυγδαλόπιτα με σοκολάτα
Επαγγελαμτικού επιπέδου γλυκό που συνδυάζει την απίστευτη γεύση και τα αρώματα του αμυγδάλου με την αγαπημένη μας σοκολάτα! Από το βιβλίο Σοκολάτα- Η θεϊκή τέρψη, Εκδόσεις "Naumann & Göbel Verlagsgesellschatt mbH- NGV", μέλος της VEMAG Verlags- und Medien, Aktiengesellschaft, Köln
Συστατικά:
225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
5 κ.σ. μέλι
175 γρ. βούτυρο
30 γρ αμύγδαλα αλεσμένα
3 κ.σ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάoυvτερ
5 αβγά
100 γρ. αμύγδαλα χοντροτριμμένα
2 κ.σ. λικέρ αμυγδάλου
Βούτυρο για τη φόρμα
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα
12 κεράσια γλασαρισμένα (φυσαλίδες) για γαρνίρισμα
Οδηγίες:
1. Βάζουμε τη σοκολάτα σε μια κατσαρόλα με 3 κ.σ. νερό και τη λιώνουμε ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά.
2. Προσθέτουμε το μέλι και το ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
3. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C (με αέρα στους 160°C)
4. Ρίχνουμε το βούτυρο σε λεπτά φυλλαράκια μέσα στη μάζα σοκολάτας και το λιώνουμε.
5. Αναμειγνύουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε μέσα στη μάζα.
6. Σπάμε τα αβγά και περνάμε τα κροκάδια προσεχτικά μέσα στη ζύμη.
7. Χτυπάμε τα ασπράδι σε μαρέγκα και μαζί και τα κομμάτια αμυγδάλου την περνάμε προσεχτικά μέσα στη ζύμη.
8. Αρωματίζουμε με το λικέρ αμύγδαλου.
9. Βουτυρώνουμε μια φόρμα 24εκ. που ανοίγει και ρίχνουμε μέσα τη ζύμη.
10. Στρώνουμε την επιφάνειά της ομοιόμορφα και ψήνουμε το γλυκό στην μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 45 λεπτά.
11. Αφήνουμε το έτοιμο γλυκό μέσα στη φόρμα να κρυώσει. Μετά το βγάζουμε από τη φόρμα και το βάζουμε πάνω σε σχάρα γλυκoύ.
12. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
13. Πριν το σερβίρισμα το κόβουμε σε 12 κομμάτια και προσφέρουμε το καθένα μαζί με μια κουταλιά κρέμα γάλακτος και ένα κερασούλι βουτηγμένο σε σοκολάτα.