BACK

Αρνάκι με πατάτες, μουστάρδα και κεφαλογραβιέρα

Το συνηθισμένο Κυριακάτικο πιάτο που σερβίρουν οι νοικοκυρές για ένα πλούσιο και λαχταριστό γεύμα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 ½ κιλό αρνάκι( 2 μπουτάκια με το κόκαλο)
250 γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κύβους
1 κιλό πατάτες κομμένες σε ακανόνιστα κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδου
αλάτι
πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
ο χυμός 2 λεμονιών
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κυβό λαχανικών διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι του τσαγιού καυτού νερό (προαιρετικά)
μαϊντανό ψιλοκομμένο
 

Οδηγίες:

Καθαρίζετε τις σκελίδες του σκόρδου, τις κόβετε πρώτα στη μέση, αφαιρείτε το πράσινο φύτρο τους και τις μπήγετε στα αρνίσια μπουτάκια αφού κάνετε σχισμές με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Βάζετε το κρέας σε ταψάκι με λίγο λάδι και γύρω γύρω τοποθετείτε τις πατάτες. Σκορπίζετε ανάμεσα το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνετε. Χτυπάτε στο μπλέντερ το υπόλοιπο λάδι, το χυμό των λεμονιών, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το ψιλοκομμένο σκόρδο και το νερό με τον κύβο.

Περιχύνετε το φαγητό με αυτό το μείγμα.

 

 

Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό στους 180-200 C για 1 ώρα και 30’. Αφαιρείτε κατόπιν το αλουμινόχαρτο και σκορπίζετε τους κύβους του τυριού. Συνεχίζετε το ψήσιμο 10’-15’ ακόμη μέχρι να ροδίσει το τυρί και το αρνάκι. Πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε.