BACK

Αρωματικοί κεφτέδες με αρνίσιο κιμά - Κάφτα (Kaftah)

Το πιάτο αυτό σερβίρεται και ωμό και λέγεται kaftah nayeh. Σε κάθε περίπτωση σερβίρετε με αραβικό ψωμί και ένα ντιπ γιαουρτιού-σκόρδου για περισσότερη γεύση.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.2 (5 votes)

Συστατικά:

 

2 μέτρια κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα
650 γρ. άπαχο κιμά αρνιού (χρησιμοποιήστε μπούτι)
½ κ.γλ. τριμμένη κανέλα
½ κ.γλ. τριμμένο μπαχάρι
½ ματσάκι μαϊντανό πλυμένο, στεγνωμένο, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
1/2 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
αλάτι

Οδηγίες:

 

1. Αλέθουμε στον πολυκόφτη το κρεμμύδι με το μαϊντανό μέχρι να γίνουν πολύ μικρά κομματάκια.
2. Μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε τον κιμά μαζί με τα μπαχαρικά. Αναμειγνύουμε μέχρι να γίνει μια λεία πάστα.
3.Ψήνουμε στο φούρνο για 30 περίπου λεπτά ή τηγανίζουμε με ελαιόλαδο έχοντας πρώτα αλευρώσει καλά τους κεφτέδες