Cheesecake με κρέμα λεμόνι
Ένα δροσερό γλυκό του Στέλιου Παρλιάρου είναι το Cheesecake με κρέμα λεμόνι.
Συστατικά:
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
- 250 γρ. μπισκότα Digestive ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
- 120 γρ. βούτυρο LURPAK
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
- 240 γρ. ζάχαρη άχνη
- 40 γρ. αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ
- 800 γρ.τυρί κρέμα BUKO
- 4 ολόκληρα αυγά ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ
- 2 κρόκοι αυγών ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ
- 55 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA
ΥΛΙΚΑ για την ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
- 170 γρ. ζάχαρη
- 10 γρ. αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ
- 3 αυγά ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ
- 250 γρ. φρέσκος χυμός λεμονιού
- 250 γρ. βούτυρο LURPAK
Οδηγίες:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ σε σκόνη και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο που έχουμε λιώσει στα μικροκύματα. Απλώνουμε αυτό το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 5 εκ. πιέζοντάς το με την παλάμη μας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
Σε ένα μπολ ή στο μίξερ χτυπάμε το τυρί μαζί με τη ζάχαρη και το αλεύρι. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου σχηματιστεί μία καλά ομογενοποιημένη κρέμα. Αδειάζουμε αυτό το μείγμα πάνω από το μπισκότο και ψήνουμε στους 180ºC για 40-50 λεπτά, έως ότου πάρει χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό λεμονιού σουρωμένο και την τοποθετούμε στη φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα αυγά. Τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς σε δυνατή φωτιά, μέχρι το μείγμα να πήξει. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε την θερμοκρασία να πέσει στους 50-60οC. Προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια. Ομογενοποιούμε με μπλέντερ χειρός, αφήνουμε να κρυώσει και καλύπτουμε με την κρέμα λεμονιού την επιφάνεια του τσιζκέικ.