Κρουασάν σφολιάτας με προσούτο
Δημοσιέυτηκε: Tue, 04/29/2003 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Thu, 04/25/2013 - 16:36
Ένα αλμυρό σνακ με παρμεζάνα και προσούτο, γίνεται γρήγορα και εύκολα, προσέχουμε μόνο να είναι καλής ποιότητας η σφολιάτα.
Συστατικά:
250 γρ. ζύμη σφολιάτα
80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
300 γρ. προσούτο σε φέτες
1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες:
1. Ανοίγουμε πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια ένα φύλλο σφολιάτας πάχους 2 εκατοστών.
2. Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια του φύλλου με την τριμμένη παρμεζάνα και το πιπέρι και απλώνουμε τις φέτες του προσούτο μαζί, σε ορθογώνια τρίγωνα περίπου 8 εκατοστών.
3. Διπλώνουμε τα τρίγωνα από τη μακριά πλευρά προς την κορυφή κλείνοντας μέσα το προσούτο.
4. Διπλώνουμε κατάλληλα τις δύο άκρες, δίνοντας το σχήμα του κρουασάν.
5. Μ’ ένα πινέλο, βουτηγμένο στο ελαφρά χτυπημένο αυγό, περνάμε την επιφάνεια των κρουασάν.
6. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και ψήνουμε στον φούρνο, στους 180° C για 20 περίπου λεπτά.
Προέλευση:
Κύριο συστατικό: