BACK

Μεσογειακή Ιταλική σάλτσα

Μια αυθεντική ιταλική, μεσογειακή γεύση που μπορεί να συνοδεύσει μακαρόνια, κοτόπουλο σχάρας ή ψάρι, ψωμί ψημένο στη σχάρα και βραστές πατάτες. Αν επιθυμείτε, μπορείτε να αναμείξετε ένα κουτάλι της σούπας κάπαρι όταν προσθέτετε τις ελιές.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 1 (1 vote)

Συστατικά:

1 κόκκινη πιπεριά
12 φύλλα βασιλικού
1 σκελίδα σκόρδου
1 καυτερό τσίλι, ξεσποριασμένο και καλά κομμένο
4 λιαστές ντομάτες σε συσκευασία λαδιού στραγγισμένες και κομμένες
1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
1 κ.σ. ξύδι κόκκινου κρασιού
αλάτι και πιπέρι για γεύση
2 ντομάτες ξεσποριασμένες και κομμένες σε κύβους
3 κ.σ. στραγγισμένες και κομμένες μαύρες ελιές

Οδηγίες:

1. Τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου σε ύψος 12-15 εκ. και προθερμαίνουμε στους  180°C.

2. Τοποθετούμε αλουμινόχαρτο στο ταψί και απο πάνω την πιπεριά. Ψήνουμε και απο τις δύο πλευρές μέχρι να μαυρίσει λιγάκι.

3. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και ανασηκώνουμε το αλουμινόχαρτο ώστε να ξεσκεπαστεί η πιπεριά. Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και όταν είναι αρκετά κρύα ώστε να μπορούμε να την ακουμπήσουμε, αφαιρούμε την καρδιά και τα σπόρια. Κόβουμε σε μεσαίου μεγέθους κύβους.

4. Χρησιμοποιώντας ένα μιξεράκι, ψιλοκόβουμε τα φύλλα βασιλικού και το σκόρδο.

5. Προσθέτουμε το καυτερό τσίλι, τις ντομάτες και το κόκκινο κρεμμύδι και χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα.

6. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα δύο ειδών ξύδια, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε για 5 δευτερόλεπτα.

7. Αφαιρούμε προσεκτικά την λεπίδα και ανακατεύουμε μαζί την πιπεριά, τις ντομάτες και τις ελιές.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέσως ή να καλυφθεί και να διατηρηθεί στο ψυγείο έως 24 ώρες.