Μπουρδέτο με σκορπίνα
Το Μπουρδέτο είναι κλασσική Κερκυραϊκή συνταγή αλλά με την σκορπίνα γίνεται ένα από τα καλύτερα θαλασσινά πιάτα.
Συστατικά:
4 σκορπίνες
2 φλυτζάνια ελαιόλαδο
6 σκελίδες σκόρδο
4 κρεμμύδια
2 κ.σ πελτέ ντομάτας
1 φρέσκια ντομάτα στον τρίφτη
1 κ.γ πάπρικα καυτερή
1 κ.γ πάπρικα καπνιστή
Οδηγίες:
Όταν κατεβαίνεις πρωί πρωί στο λιμάνι και βλέπεις τον καπετάν Σπύρο να έχει γεμίσει ένα τελάρο λαχταριστές σκορπίνες αμέσως σκέφτεσαι πως θα τις μαγειρέψεις.
Ψητές είναι το πρώτο που σου έρχαιτε στο μυαλό, μετά σούπα και αρχίζεις τα περίεργα.
Όταν όμως είσαι στο Μαθράκι το μόνο που πρέπει να φτιάξεις είναι σκορπίνες Μπουρδέτο.
Με λίγο παραπάνω κόκκινο πιπέρι καυτερό για να τιμήσεις την όμορφη σκορπίνα φτιάχνεις ένα από τα καλύτερα πιάτα του Ιονίου...
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε καλά τις σκορπίνες προσέχοντας το κεντρικό αγκάθι στην ράχη τους.
Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά.
Ρίχνουμε μέσα και τον πελτέ και τα πιπέρια και ανακατώνουμε καλά.
Μόλις σοταριστούν τα κρεμμύδια και αλλάξουν χρώμα ρίχνουμε την ντομάτα, το σκόρδο ψιλοκομμένο και ένα ποτήρι νερό.
Αφήνουμε να πάρει μία βράση και προσθέτουμε τις σκορπίνες συμπληρώνοντας νερό μέχρι την μέση των ψαριών αν χρειάζεται.
Αφήνουμε να βράσουν για δέκα πέντε λεπτά και τα γυρίζουμε προσεκτικά.
Βράζουμε ακόμα δέκα λεπτά μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά και να μείνει με το ελαιόλαδο.
Εάν έχει πολλά νερά η σάλτσα σας βγάλτε προσεκτικά τα ψάρια σε μία πιατέλα μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά και ξαναβάζετε τα όταν μείνει η σάλτσα με το λάδι.