Σαλάτα με πλιγούρι
Δημοσιέυτηκε: Mon, 09/01/2003 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Sun, 04/13/2014 - 10:03
Δροσερή και γλυκόξινη σαλάτα με πλιγούρι, ντομάτα αγγούρι και κρεμμυδάκια αλλά και σταφίδες!
Συστατικά:
170 γρ. κουσκούς
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
αγγούρι
3 ώριμες ντομάτες
50 γρ. σταφίδες
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ.ψιλοκομμένη μέντα
αλάτι και φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι
χυμός ενός λεμονιού
1 κ.σ. Ελαιόλαδο
Οδηγίες:
1. Σκεπάζουμε το κουσκους με κρύο νερό και αφήνουμε να μουλιάσει για 30 λεπτά.
2.Στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι πιέζοντας να φύγει το επιπλέον νερό. Τοποθετούμε σε ένα μπολ.
3.Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
4.Ξεφλουδίζουμε το αγγούρι και κόβουμε σε μικρούς κύβους.
5.Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες.
6.Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αγγούρι, τις ντομάτες και τις σταφίδες στο κουσκούς με ψιλοκομμένα αρωματικά και μπαχαρικά για γεύση.
7.Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και το λάδι.
8.Ανακατεύουμε προσεκτικά, και αν δεν σερβίρουμε αμέσως σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο.
7.Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και το λάδι.
8.Ανακατεύουμε προσεκτικά, και αν δεν σερβίρουμε αμέσως σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο.
Προέλευση:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Ειδικές κατηγορίες: