Σαλάτα της άνοιξης με μαρούλι, βαλεριανέλλα, μανιτάρια και αβοκάντο
Δημοσιέυτηκε: Wed, 03/21/2012 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Fri, 04/26/2013 - 13:07
Μία ανοιξιάτικη σαλάτα με μια πλούσια και βελούδινη βινεγκρέτ. Η βαλεριανέλλα είναι ένα πολύ τρυφερό και κάπως λιπαρό φυλλαράκι που το βρίσκετε συσκευασμένο στα σούπερ μάρκετ με το λανθασμένο όνομα «βαλεριάνα».
Συστατικά:
1 μεγάλο μαρούλι
1 πακέτο βαλεριανέλλα
1 ώριμο αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε λωρίδες
1 μικρό αγγούρι, κομμένο σε κύβους
200 γρ. μανιτάρια λευκά φρέσκα, κομμένα σε φέτες
100 γρ. ντοματάκια τσέρι ή λιαστές ντομάτες (προαιρετικά)
για τη βινεγκρέτ
3 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό από ένα λεμόνι
2 κ.γλ. μουστάρδα
1 κ.γλ. μέλι
αλάτι-πιπέρι
Οδηγίες:
1. Πλένουμε καλά το μαρούλι και το κόβουμε με τα χέρια σε χοντρά κομμάτια
2. Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε μια σαλατιέρα.
2. Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε ζωηρά το λάδι με το λεμόνι, προσθέτουμε τη μουστάρδα και το μέλι, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αποκτήσουμε μια κάπως παχύρρευστη σάλτσα.
4. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα, ανακατεύουμε με τις κουτάλες και σερβίρουμε αμέσως.
Tips
Το αβοκάντο και τα μανιτάρια μαυρίζουν εύκολα, οπότε κόψτε τα την τελευταία στιγμή.
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Ειδικές κατηγορίες: