Πως θα φτιάξετε Μουστάρδα Dijon
Συστατικά:
2 κ.σ. κίτρινους σπόρους μουστάρδας
½ κ.σ. ξερή μουστάρδα
2 κ.σ. νερό
2 κ.σ. λευκό κρασί
2 κ.σ. ξύδι λευκού κρασιού
1/4 κ.γλ. αλάτι
1/8 κ.γλ. τριμμένο τούρμερικ
Οδηγίες:
Tα σπόρια σιναπιού άσπρα και μαύρα αναφέρονται από την Aρχαία Kίνα (διάφορες ποικιλίες), την Aρχαία Αίγυπτο (βρέθηκαν σπόροι σε τάφους), την Aρχαία Eλλάδα (ο Aθήναιος αναφέρει σάλτσες με κοπανισμένο σινάπι) και στην Aρχαία Pώμη (Aπίκιος στις σάλτες και ο αγρονόμος Kολουμέλος την πρώτη συνταγή). Πρώτος ο Καρλομάγνος θα δώσει την εντολή να καλλιεργηθεί το σινάπι στην Γαλλία το 795μ.X και ο Πάπας Iωάννης ο 23ος θα δημιουργήσει το οφίκιο του ""1ου Mουσταρδοποιού του Πάπα"". Aλλά η μουστάρδα θα κερδίσει τα γαλόνια της στον Mεσαίωνα καθώς και το όνομά της που προέρχεται από το μούστο που χρησίμευε για την παρασκευή του. Aλλά θα παρασκευαστεί και από αγουρίδα (verjus), από ξύδι, από κρασί, θα προστεθούν αρωματικά και σπόροι.
Εκτέλεση
Αλέθουμε τους σπόρους μουστάρδας μέχρι να γίνουν ένα λεπτό μείγμα.
Ανακατεύουμε την τριμμένη μουστάρδα με την ξερή σκόνη μουστάρδας και το νερό σε ένα μικρό μπώλ, καλύπτουμε με ένα πλαστικό περιτύλιγμα και αφήνουμε όλο το βράδυ.
Ανακατεύουμε τις μουστάρδες με το κρασί, το ξίδι, το αλάτι και το τούρμερικ σε ένα μπλέντερ. Χτυπάμε μέχρι να μαλακώσει το μείγμα και η μουστάρδα είναι έτοιμη.
Η μουστάρδα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι και 3 μήνες.