BACK

Σαρλότ με μασκαρπόνε γιαούρτι σύκα και μαυροδάφνη

Η σαρλότ με σύκα και μαυροδάφνη είναι ένα εύκολο και ελαφρύ γλυκό με υπέροχη γεύση που όλοι θα αγαπήσετε.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (3 votes)

Συστατικά:

1 πακέτο σαβαγιάρ
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
100 γρ μαυροδάφνη Πατρών
φύλλα ζελατίνας περίπου 8-9 γραμμάρια
3 βανίλιες σκόνη ή ένα λοβό
500 γρ σύκα βασιλικά
Λίγο φρέσκο γάλα

Οδηγίες:

 

Μία ώρα πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε το γλυκό, βγάζουμε το μασκαρπόνε απ' το ψυγείο να μαλακώσει.
Ρίχνουμε σ' ένα μπολ το μασκαρπόνε  μαζί με τη βανίλια και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε και το γιαούρτι και ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Σε ένα μπολ με παγωμένο νερό μουλιάζουμε τις ζελατίνες
​Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την μαυροδάφνη και την ζεσταίνουμε.
Όταν οι ζελατίνες μαλακώσουν αρκετά τις στύβουμε και τις διαλύουμε μέσα στην ζεστή μαυροδάφνη.

 


  

 

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το ανακατεύουμε με το μείγμα γιαουρτιού.
Καθαρίζουμε τα σύκα τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τα ενσωματώνουμε μέσα στο μείγμα μας.

 


 

 

Κρατάμε μερικά ολόκληρα σύκα για την διακόσμηση.
Καλύπτουμε τη βάση μιας φόρμας για Σαρλότ ή μία φόρμας στρογγυλής που ανοίγει με μια λαδόκολλα.
Αδειάζουμε μέσα τη μισή κρέμα και στρώνουμε ένα στρώμα σαβαγιάρ βρεγμένα ελαφρά με λίγο γάλα.
Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα και καλύπτουμε πάλι με σαβαγιάρ βρεγμένα στο γάλα.
Αφήνουμε το γλυκό 2-3 ώρες στο  ψυγείο να σφίξει.

 


 


Το ξεφορμάρουμε, βουτώντας το σε ζεστό νερό και το βάζουμε σε μία πιατέλα.


Κολλάμε γύρω γύρω από το γλυκό τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και το γαρνίρουμε με μεγάλα κομμάτια από σύκα.