Σπαγγέτι με κολοκυθάκι, παρμεζάνα και μπαλσάμικο
Δημοσιέυτηκε: Sat, 03/10/2012 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Tue, 04/23/2024 - 12:21
Μια ιδιαίτερη και πολύ ελαφριά γεύση που φέρνει στο μυαλό κατευυθείνα Ιταλία. Για να δώσετε ένα πιο ελληνικό touch αντικαταστήστε το μπαλσάμικο με χαρουπόμελο. Κάποια στιγμή, να το θυμηθείτε, θα το χρησιμοποιούμε τόσο πολύ όσο το μπαλσάμικο.
Συστατικά:
500 γρ. σπαγγέτι
5 κολοκυθάκια λεπτοκομμένα
2σκ. σκόρδο
1/3 φλ. ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
2 κ.γλ. . μπαλσάμικο
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Οδηγίες:
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.
2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο και τα κολοκυθάκια
3. Ρίχνουμε 3 κουταλιές από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά ρίχνοντας το μπαλσάμικο.
4. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε με το λάδι και τη παρμεζάνα, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Ειδικές κατηγορίες: