BACK

Σπανάκι με μάραθο, σπόρους κολοκύθας, πορτοκάλι και φέτα

Ιδιαίτερη σαλάτα με πολύ ταριαστά υλικά που δινουν όχι απλώς ένα γευστικό αποτέλεσμα , αλλά και την αίσθηση ενός πλήρους γεύματος.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

Για τη σαλάτα

  • 1/2 κιλό πλατύφυλλο σπανάκι ή ένας συνδυασμός με σπανάκι και ρόκα
  • 1/3 φλ. καβουρντισμένοι σπόροι κολοκύθας
  • 1 κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 βολβός μάραθου, καθαρισμένος και χοντροκομμένος
  • 1 πορτοκάλι (μέρλιν), καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 150 γρ. τρίμμα μαλακής φέτας

Για τη σάλτσα

  • 1/3 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2-3 κ.σ. ξίδι από σέρυ
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν (γαλλικού τύπου)
  • 1 κ.σ. μέλι από θυμάρι
  • αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε το σπανάκι (και τη ρόκα) κόβοντας και πετώντας τα σκληρά κοτσάνια.

Κόβουμε τα χορταρικά σε μεγάλα κομμάτια με τα χέρια και το βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα κρεμμύδια, το μάραθο και το πορτοκάλι και ανακατεύουμε.

Χτυπάμε το λάδι, το ξίδι, τη μουστάρδα, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να το μείγμα να δέσει και να γίνει κρεμώδες.

Γαρνίρουμε τη σαλάτα με το τρίμμα της φέτας και τους καβουρντισμένους σπόρους της κολοκύθας και, λίγο πριν σερβίρουμε τη σαλάτα, την περιχύνουμε με τη σάλτσα.