BACK

Ζύμη για αλμυρή τάρτα

Η Βασική συνταγή γιά όλες τις αλμυρές τάρτες που θα γίνει η τέλεια φωλιά για όποια γέμιση διαλέξετε.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.3 (18 votes)

Συστατικά:

200 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις   

125 γραμμ. βούτυρο από το ψυγείο, κομμένο σε κυβάκια

 2 κ.γ. αλάτι

 1 κρόκο αυγού (βιολογικού κατά προτίμιση)

μια κ.σ.   κρύο νερό

Οδηγίες:

Κοσκινίζουµε το αλεύρι µε τό αλάτι σε καθαρή επιφάνεια στον πάγκο της κουζίνας, προσθέτουµε τα κομματάκια από το βούτυρο και το τρίβουμε µε τα δάχτυλα μας μέχρι τα υλικά να σχηματιστούν σαν χοντροκομμένα ψίχουλα.
Προσθέτουµε τον κρόκο και λίγο νερό, και ανακατεύουμε για να ενωθεί η ζύµη. 


Την κάνουμε μία μπαλίτσα την τυλίγουµε σε µεµβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί  γιά τουλάχιστον  45 λεπτά.
Την ανοίγουµε σε φύλλο πάχους ½ εκ και την απλώνουµε σε βουτυρωµένη ταρτιέρα, τοποθετούμε από πάνω  λεπτή λαδόκολλα την γεμίζουμε με ρύζι ή ρεβύθια ή τα ειδικά βαρίδια για ψήσιμο τάρτας

 


 


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στόν αέρα στούς 175 ο C για 15-20 λεπτά.
Αφαιρούµε την λαδόκολλα και έχουμε έτοιμη την τάρτα μας γιά οποιαδήποτε αλμυρή γεμιση επιθυμούμε.

 



Προσθέτουμε την γέμιση και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου ή σύμφωνα με τις οδηγίες της κάθε συνταγής.

Tips

Μπορούμε να κρατήσουμε την τάρτα μας για μία εβδομάδα στο ψυγείο σκεπασμένη αεροστεγώς και να την χρησιμοποιήσουμε αργότερα.