Φιλέτο Σολομού με κρούστα μυρωδικών
Δημοσιέυτηκε: Wed, 03/27/2013 - 13:40 || Ενημερώθηκε: Mon, 01/15/2024 - 18:38
Συστατικά:
- Για την κρούστα:
* 50 γρ. Ψίχουλα από άσπρο ψωμί,
* 25 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη,
* 25 γρ. Κουκουνάρι τριμμένο,
* 1 κ.σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό,
* 1 κ.σ. φρεσκοκομμένο κόλιανδρο,
* 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 φιλέτα σολωμού
- χυμό 1 λεμονιού
- 25 γρ. Βούτυρο λιωμένο
Οδηγίες:
Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε τα υλικά για της κρούστα και την απλώνουμε πάνω στα φιλέτα του σολωμού (αφού έχουμε αφαιρέσει τυχόν κόκκαλα και πέτσα).
Βάζουμε τις φέτες σε ένα ταψάκι και περιχύνουμε τα φιλέτα με το χυμό λεμονιού και το βούτυρο – αφού προηγουμένως τα έχουμε ανακατέψει καλά – και ψήνουμε τα φιλέτα στο γκριλ για 10΄.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Ειδικές κατηγορίες: