BACK

Γεμιστό λάχανο - Sarma

Μια έκδοχή των λαχανοντολμάδων, όχι όμως με αβγολέμανο, αλλά βρασμένα σε ντοματόσουπα.

Εδώ με πρσθέσεις υλικών που το κάνουν πιο σύγχρονο, αλλά πάντα τόσο νόστιμο, ιδανικό για χειμωνιάτικες Κυριακές. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.3 (4 votes)

Συστατικά:

2 μεγάλα λάχανα

βραστό νερό
6 κομμάτια μπέικον ψιλοκομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα ντοματόσουπα (μεγέθους 260 γρ.)
2 αβγά χτυπημένα με το πιρούνι
1 κ.γλ. αλάτι
½ κ.γλ. πιπέρι
1 κ.γλ. πάπρικα
2 κ.γλ. σάλτσα Worcestershire
350 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
350 γρ χοιρινός κιμάς
350 γρ κιμάς χοιρομέρι
2/3 φλ. βρασμένο ρύζι

Οδηγίες:

 

  • Καθαρίζουμε το λάχανο από τα εξωτερικά φύλλα του λάχανου και αφαιρούμε την καρδιά του.
  • Ρίχνουμε βραστό νερό πάνω στα λάχανα για να μαλακώσουν. 
1. Τσιγαρίζουμε το μπέικον και το κρεμμύδι μέχρι να είναι έτοιμο το μπέικον.
2. Προσθέτουμε τη μισή ντοματόσουπα.
3. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τους κιμάδες, τα αβγά, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, σάλτσα Worcestershire και ανακατεύουμε πολύ καλά. 
4. Προσθέτουμε το μείγμα με το μπέικον, το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. 
5. Ξεχωρίζουμε τα φύλλα του λάχανου και στραγγίζουμε. 
6. Τοποθετούμε γεμάτες κουταλιές γέμισης στο κάτω άκρο κάθε λαχανόφυλλου και τυλίγουμε το προσεκτικά, μαζεύοντας τις άκρες. 
7. Τοποθετούμε τα ρολά σε στρώσεις σε μια χύτρα.
8. Ψιλοκόβουμε τα αχρησιμοποίητα φύλλα και τοποθετούμε από πάνω. 
9. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη ντοματόσουπα και προσθέτουμε αρκετό νερό ώστε να σκεπάζονται τα ρολά. 
10. Βάζουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 2 με 2 ½ ώρες.
 

Tips

Βορειοελλαδίτικο φαγητό που το μοιραζόμαστε όμως με τις γειτονικές χώρες στις διάφορες παραλλαγές του.