Μελιτζανοσαλάτα με πιπεριά Φλωρίνης
Συστατικά:
3 μεσαίες μελιτζάνες
3-5 κ.σ. ξίδι
4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και πολτοποιημένες
1 πιπεριά Φλωρίνης από βαζάκι ψιλοκομμένη
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
Οδηγίες:
Επιλέγουμε μελιτζάνες τσακώνικες ή και λευκές για την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά και φλάσκες για όλο τον χρόνο.
Μπορούμε να δώσουμε έξτρα γεύση προσθέτοντας μια χούφτα κοπανισμένα καρύδια ή ασπρισμένα αμύγδαλα που θα απογειώσουν την μελιτζανοσαλάτα μας.
Καψαλίζουμε τις μελιτζάνες ολόκληρες σε χαμηλή φωτιά στο φούρνο ή στη φωτιά στο γκάζι, μέχρι να ξεροψηθεί η φλούδα τους από όλες τις μεριές.
Αυτό θα μας πάρει περίπου 20-25 λεπτά. Είναι καλό να τις ψήσουμε σιγά-σιγά για να μην καεί υπερβολικά η φλούδα αλλά και για να μαλακώσει η σάρκα τους.
Όταν οι μελιτζάνες είναι έτοιμες, τις κόβουμε κατά μήκος και αφαιρούμε τη σάρκα τους βγάζοντας όσο πιο πολλούς σπόρους μπορούμε.
Βάζουμε τη σάρκα από τις μελιτζάνες σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λάδι.
Βάζουμε το σκόρδο και πολτοποιούμε το μείγμα με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και τις ψιλοκομμένες πιπεριές και σταδιακά το ξίδι.
Αλατιζουμε και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.