Μύδια και στρείδια με καραμέλα και μπύρα
Ένας διαφορετικός τρόπος να μαγειρέψουμε τα θαλασσινά μας.
Συστατικά:
1 ½ κιλό μύδια
12 στρείδια
150 γρ. αλεύρι
νερό
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 σκελίδα σκόρδο
1 lt μπύρα
50 γρ. ζάχαρη άχνη
αλάτι & πιπέρι
μαϊντανό για γαρνιτούρα
φλούδα από πορτοκάλι & λεμόνι
Οδηγίες:
1. Βγάζουμε το κέλυφος από τα μύδια και τα στρείδια και τα πλένουμε.
2. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το νερό μέχρι να δημιουργήσουμε μια ρευστή ζύμη. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
3. Καβουρδίζουμε τη ζάχαρη μέχρι να γίνει καραμέλα και αραιώνουμε με λίγη μπύρα.
4. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μειωθεί το ζουμί τους.
5. Όταν δέσει το μείγμα ρίχνουμε τα μύδια και τα στρείδια μέσα σ’ αυτό και ανακατεύουμε. Τα μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν.
6. Τα περιχύνουμε με την καραμέλα και τα σερβίρουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και μπύρα.