BACK

Κοτόπουλο γεμιστό με κατίκι και κάππαρη

Μια ωραία ιδέα για να αναβαθμίσετε το λευκό και ουδέτερο κρέας του κοτόπουλου. Η σάλτσα με τις πιπεριές δένει ωραία με το υπόλοιπο πιάτο, αν και δεν είναι απαραίτητη καθώς η κάππαρη και το κατίκι δίνουν μια πολύ νόστιμη γεύση.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
250 γρ. κατίκι
2 ασπράδια αβγού ελαφρά χτυπημένα
2 κ.σ. κάππαρη ψιλοκομμένη
βασιλικός φρέσκο
1 κόκκινη πιπεριά
1 κιτρίνη πιπεριά
ελαιόλαδο
ξύδι μπαλσάμικο

Οδηγίες:

1. Ανοίγουμε τα φιλέτα, τα χτυπάμε για να γίνουν λεπτές φέτες και τα αλατοπιπερώνουμε.

2. Ανακατεύουμε το τυρί με τα ασπράδια, την κάππαρη και το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και μοιράζουμε το μείγμα στα φιλέτα του κοτόπουλου.

3. Τυλίγουμε σε ρολά με αλουμινόχαρτο. Τα τοποθετούμε σε νερό που βράζει για 20-30 λεπτά.

4. Ψήνουμε τις πιπεριές και τις ξεφλουδίζουμε.

5. Χτυπάμε κάθε μία ξεχωριστά με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ξύδι μπαλσάμικο.

6. Κόβουμε τα ρολά σε φέτες και σερβίρουμε με λίγη σάλτσα κίτρινης πιπεριάς στο κέντρο, γύρω σάλτσα κόκκινης πιπεριάς και γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό.