BACK

Κοτόπουλο με λαχανικά και μαστίχα

Η αρωματική μαστίχα με το ουδέτερο κοτόπουλο είναι ένας πολύ ταιριαστός και απαλός συνδυασμός. Το ούζο είναι επίσης απαραίτητο ώστε το πιάτο να αποκτήσει τα σωστά αρώματα. Μην το παρακάνετε με την κρέμα και καλύψει όλες τις γεύσεις. Χρειάζεται τόσο όσο.

 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.7 (3 votes)

Συστατικά:

1 φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο 
1 καρότο σε λεπτές λωρίδες
1 κολοκύθι σε λεπτές λωρίδες
1 κ.γλ. μαστίχα σκόνη
1 ποτηράκι ούζο για το σβήσιμο
1/2 ποτήρι ζωμό κρέατος
2 κ.σ. εστραγκόν ψιλοκομμένο
6 κ.σ. κρέμα γάλακτος
λάδι ελιάς για μαρινάρισμα

 

Οδηγίες:

1. Kόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε λωρίδες και το βάζουμε να μαριναριστεί στο λάδι με το μισό εστραγκόν  για 2-3 ώρες. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και θωρακίζουμε το φιλέτο γύρω γύρω, να διατηρήσει τα ζουμιά του εσωτερικά.

2. Προσθέτουμε τα λαχανικά.

3. Μόλις πάρουν χρώμα σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε τη μαστίχα.

4. Αλατοπιπερώνουμε (με προσοχή αν η μαστίχα χτυπήθηκε με αλάτι).

5. Προσθέτουμε το ζωμό και το υπόλοιπο εστραγκόν.

6. Μόλις το κοτόπουλο έχει τραβήξει τα υγρά του δένουμε με την κρέμα, προσεκτικά να μην κολλήσει.

Tips

Για να χτυπήσετε πιο εύυκολα τη μαστίχα βάλτε τη στο γουδί ή στο μπλέντερ με λίγο αλάτι.
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: