BACK

Πράσινες τηγανητές ντομάτες

...αγαπημένη, συγκινητική ταινία των αρχών της δεκαετίας του '90, αλλά αγαπημένη και η γεύση που απομένει στο στόμα που γεύεται το θεσπέσιο αυτό ορεκτικό. Ζεστές ή κρύες, ως ορεκτικό ή συνοδευτικό δίπλα σε ψητά κρέατα οι πράσινες τηγανητές ντομάτες είναι ένα πιάτο που προκαλεί συζητήσεις...

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (2 votes)

Συστατικά:

6 μεγάλες πράσινες ντομάτες
1 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αβγά χτυπημένα (μαρέγκα)
1/4 φλ. μπίρα
5 φλ. τριμμένη γαλέτα
2 φλ. λάδι για τηγάνισμα
αλάτι

Οδηγίες:

1. Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες, πάχους περίπου 1 εκ.

2. Ξεχωρίζουμε τις πρώτες και τις τελευταίες φέτες με τη φλούδα και τις βάζουμε στην άκρη.

3. Τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας τέσσερα μπολ, το ένα δίπλα στο άλλο, και γεμίζουμε το πρώτο με αλεύρι, το δεύτερο με τα αβγά και την μπίρα και τα δύο τελευταία με τη γαλέτα.

4. Ρίχνουμε τα 2/3 της ποσότητας του λαδιού μέσα σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να κάψει.

5. Αλευρώνουμε τις φέτες της ντομάτας και τις τοποθετείτε πάνω σε χαρτί κουζίνας. Φροντίζουμε να μην ακουμπήσουν οι αλευρωμένες φέτες μεταξύ τους.

6. Βυθίζουμε τις φέτες μέσα στο αβγό, γυρνώντας τις μια-δυο φορές για να καλυφθούν, τις στραγγίζουμε και τις βυθίζουμε στο μπολ με τη γαλέτα. Τις γυρνάμε αρκετές φορές ώστε να καλυφθούν εντελώς. Στη συνέχεια, τις βουτάμε και στο δεύτερο μπολ, όπου η γαλέτα είναι πιο στεγνή.

7. Βάζουμε τις ντομάτες να τηγανιστούν στο καυτό λάδι για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τις γυρνάμε τουλάχιστον δύο φορές, χρησιμοποιώντας λαβίδα ή δύο πιρούνια.

8. Αφαιρούμε από το τηγάνι τυχόν κατάλοιπα και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμη. Τηγανίζουμε και τις υπόλοιπες φέτες.

9. Στραγγίζουμε τις τηγανισμένες φέτες πάνω σε χαρτί κουζίνας και τις αλατίζουμε.