BACK

Ρολό ψητών λαχανικών με φρέσκα αρωματικά

Το ρολλό με ψητά λαχανικά είναι ένα ιδιαίτερο χορτοφαγικό, ή και νηστίσιμο το λες, πιάτο με πλούσια αρώματα και πολύ ενδιαφέρουσα γεύση. Ένα πιάτο που μπορεί να σταθεί από μόνο του ή ως συνοδευτικό.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.7 (3 votes)

Συστατικά:

4 μεγάλα κολοκυθάκια
2 μεγάλες μελιτζάνες
2 μεγάλες πατάτες
4 μεγάλα καρότα
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
2 κ.σ. ανάμεικτα φρέσκα αρωματικά (θυμάρι, δυόσμος, βασιλικός, ρίγανη, μαντζουράνα, μαϊντανός)
αλάτι, πιπέρι
10 ml ελαιόλαδο
2 κ.σ. μπαλσάμικο

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 130°C

Κόβουμε τα λαχανικά σε πολύ λεπτές φέτες.

Απλώνουμε κάθε είδος ξεχωριστά σε ένα λαδωμένο ταψί, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στο φούρνο για 12 λεπτά.

Όταν ψήσουμε όλα τα λαχανικά τα μαρινάρουμε στο ελαιόλαδο με τα αρωματικά και το μπαλσάμικο.

Στραγγίζουμε καλά από τη μαρινάδα και στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα με διαστάσεις 40x40.

Απλώνουμε μια σειρά πατάτες, μετά τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, τα καρότα και τα κολοκύθια.

Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα λαχανικά.

Τυλίγουμε σε ρολό και αφήνουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο να σφίξει.

Κόβουμε σε φέτες πάχους 5 εκ και όπως είναι με το χαρτί τα ξαναζεσταίνουμε στους 180°C για 5 λεπτά.

Σερβίρουμε με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και ένα λευκό τυρί της αρέσκειας μας.

Tips

Το ειδικό εργαλείο της κουζίνας που λέγεται μαντολίνο είναι απαραίτητο για την κοπή των λαχανικών σε αυτην την συνταγή.