Σέσκουλο ρολό με αρωματική γέμιση πέστροφας
Ένα ιδιαίτερο ορεκτικό που θα σας εκπλήξει! Με συνδυασμό αρωμάτων και γεύσεων αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε και να το προσφέρετε στο τραπέζι σας!
Συστατικά:
2 ματσάκια σέσκουλα (πλατύφυλλο, ζεματισμένο χωρίς το κοτσάνι)
2 πακέτα πέστροφα καπνιστή
1/2 κρεμμύδι τσιγαρισμένο
1/2 φλ. δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος
ρύζι "τζάσμιν"
100 γρ. ξερό βερίκοκο
100 γρ. κουκουνάρι
για ζωμό
καρότο, κρεμμύδι, πράσο, μαϊντανός, κεφάλια ψαριού, 1 χούφτα γαρίδες που βράζουν σε 2 lt νερό για 60 λεπτά
Για τη Σαμπαγιόν αυγολέμονο
λεμόνι
2 κρόκους αυγών
αλατοπίπερο
Οδηγίες:
1. Βράζουμε το πιλάφι στο ζωμό για 10 λεπτά.
2. Σουρώνουμε και κρατάμε λίγο ζωμό.
3. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το πιλάφι με το τσιγαρισμένο κρεμμύδι, το δυόσμο, το βερίκοκο και το κουκουνάρι.
4. Ζεματίζουμε σε αλατόνερο τα σέσκουλα και αφαιρούμε το μίσχο (κοτσάνι).
5. Γεμίζουμε το σέσκουλο με λίγο πιλάφι και το ½ φιλέτο πέστροφας. Τυλίγουμε και κόβουμε λοξά τους κυλίνδρους σε κομμάτια τα οποία τοποθετούμε όρθια σε πιατέλα.
Για τη σάλτσα: Με το ζωμό που έχουμε κρατήσει, τους κρόκους των αβγών, αλατοπίπερο και λεμόνι φτιάχνουμε τη σάλτσα Σαμπαγιόν.
Σερβίρουμε τους ντολμάδες με τη σάλτσα στο πλάι (για ντιπ) και φυλλαράκια δυόσμου για διάκοσμο.