Στραπατσάδα (καγιανάς)
...ή καγιανάς. Με άλλα λόγια αβγά με ντομάτες. Από τα νόστιμα φαγητά τυο καλοκαιριού που με ένα καλό τυράκι και ένα ποτηράκι ούζο φτιάχνουν το μεσημέρι σας!
Συστατικά:
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κοτσάνι από σέλινο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
4 ντομάτες
1/2 ματσάκι μαιντανό
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
4 αβγά
Οδηγίες:
1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τσιγαρίζουμε το σέλινο σε χαμηλή-μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαζέψει κάπως.
2. Παίρνουμε μια-μια τις ντομάτες, τις κόβουμε ελάχιστα στο κάτω μέρος και, κρατώντας τις από το κοτσάνι, τις τρίβετε με ένα τρίφτη τυριού μέσα σε μια γαβάθα.
3. Προσθέτουμε το σκόρδο στο τηγάνι και ανακατεύουμε για ένα περίπου λεπτό.
4. Βάζουμε και ντις τομάτες, τις ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πιουν σχεδόν όλο το ζουμί τους, προσθέτουμε το μαϊντανό.
5. Σπάμε τα αβγά μέσα στη γαβάθα, τα χτυπάμε λίγο, τα αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε στο τηγάνι.
6. Ανακατεύουμε αμέσως με ένα πιρούνι και μαγειρεύουμε όση ώρα θέλουμε, αναλόγως με το πόσο δεμένη θέλουμε τη στραπατσάδα μας. Το φαγητό δεν πρέπει να είναι πολύ νερουλό αλλά πρέπει να είναι ζουμερό.
Αλατοπιπερώνουμε όσο χρειάζεται και σερβίρουμε αμέσως.