BACK

Πράσινες ταλιατέλες με τόνο και τζίντζερ

Μια ιδιαίτερη όχι και τόσο μεσογειακή γεύση σε αρώματα, που χρησιμοποιεί ταλιατέλες, το αντίστοιχο των egg noodles.

Δοκιμάστε τη και θα έχετε ένα γεύμα θαλασσινό με ασιατικά αρώματα.

Χρησιμοποιήστε το ίδιο εύκολα φρέσκο τζίντζερ και μην το λυπηθέιτε. Το πικάντικο, λεμονάτο του άρωμα θα απογειώσει τη μαγειρική σας!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

500 γρ. ταλιατέλες
1 κ.γλ. σουσαμέλαιο
1 κ.σ.  λάδι από λαχανικά
2 κ.σ.  χυμό λάιμ
1 κ.γλ. κρέμα γουασάμπι
1/4 φλ. τζίντζερ τουρσί, στραγγισμένο
1/4 φλ. ψιλοκομμένο τσάιβ (σχοινόπρασο)
375 γρ. τόνο σασίμι
κόκκους από μαύρο πιπέρι

για το σερβίρισμα
σάλτσα σόγιας
κρέμα γουασάμπι

Οδηγίες:

1. Βάζουμε τις ταλιατέλες σε κατσαρόλα με νερό που βράζει και τις αφήνουμε 3-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

2. Στραγγίζουμε, τις βάζουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και τις ξαναστραγγίζουμε.

3. Ανακατεύουμε το σουσαμέλαιο, το λάδι λαχανικών, το χυμό λάιμ, την κρέμα γουασάμπι και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τις χυλοπίτες.

4. Προσθέτουμε το τζίντζερ, τα τσάιβς και τα ανακατεύουμε.

5. Πιέζουμε τις φέτες τόνου στους κόκκους του πιπεριού.

6. Τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

7. Κόβουμε σε λεπτές φέτες

8. Για να σερβίρουμε, μοιράζουμε τις χυλοπίτες σε μπολ και βάζουμε πάνω τον τόνο. Συνοδεύουμε με σάλτσα σόγιας και κρέμα γουασάμπι.

Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: