BACK

Ισπανικοί κεφτέδες (albondigas)

Σκεφτείτε τα σαν τα ισπανικά γιουβαρλάκια! Αν σας αρέσουν τα πικάντικα αυτή η συνταγή το τραβάει! Βάλτε όσο μπούκοβο ή τσίλι αντέχετε!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.5 (2 votes)

Συστατικά:

  • 250 γρ. χοιρινός κιμάς
  • 250 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 αβγό
  • 1/2 φλ. καφέ άβραστο ρύζι
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1/2 κ.γλ. θυμάρι
  • 8 φλ. νερό
  • 1 ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο
  • 2 κοτσάνια πρασουλίδα
  • 2 φέτες ψωμί του τοστ
  • 1/2 κ.σ. κύμινο
  • 2 ψιλοκομμένα καρότα
  • 1 φλ. αρακάς

Οδηγίες:

Αναμειγνύoυμε το χοιρινό και το μοσχαρίσιο κιμά, το ρύζι, το αβγό, το μισό κρεμμύδι και το θυμάρι και πλάθουμε σε μπαλάκια.

Βράζουμε το νερό και στη συνέχεια βάζουμε μέσα απαλά τα κεφτεδάκιαֹκαι σιγοβράζουμε για μια ώρα.

Προσθέτουμε την ντομάτα, το σκόρδο, τις πιπεριές και το υπόλοιπο κρεμμύδι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 35 λεπτά.

Προσθέτουμε την πρασουλίδα και σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά.

Μουλιάζουμε το ψωμί σε λίγο ζωμό από τη σούπα μέχρι να μαλακώσει αρκετά.

Το βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το κύμινο και πολτοποιούμε.

Τα ρίχνουμε στη σούπα.

Προσθέτουμε τα καρότα μαζί με τον αρακά, αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα λαχανικά.

Προέλευση:
Κατηγορία:
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: