Κολοκυθόπιτα με φέτα ή ξυνομυζήθρα
Καλοκαιρινή πίτα απο την Σίφνο με φρέσκα κολοκύθια και ξυνομυζήθρα από τα τοπικά τυροκομεία.
Συστατικά:
1 κιλό κολοκυθάκια τριμένα στον τρίφτη
15 κ.σ. αλεύρι μπλέ
1 κ.γ. αλάτι
νερό όσο πάρει
2 αυγά
1 μάτσο δυόσμο
400 γρ. τριμμένη φέτα ή ξινομυζήθρα Σίφνου
λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο
Οδηγίες:
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και τα αφήνουμε να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και νερό και στο τέλος προσθέτουμς χτυπημένα τα αυτά, θέλουμε ένα μείγμα λείο αλλά όχι νερουλό.
Προσθέτουμε στο μείγμα το θρυματισμένο τυρί, ψιλοκομμένο τον δυόσμο και στρώνουμε το μείγμα στο λεπτό ταψί του φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί το οποίο έχουμε λαδώσει.
Ψήνουμε για περίπου 35΄- 40΄ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο-200ο.
Εναλλακτικά με το ίδιο μείγμα μπορούμε να φτιάξουμε κολοκυθοκεφτέδες, τους οποίους τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο ή σπορέλαιο.