Κοτόπουλο με καρύδια (Pule me arra)
Δημοσιέυτηκε: Wed, 07/30/2003 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Thu, 04/25/2013 - 16:34
Τέλειο κοτόπουλο με σάλτσα από βούτυρο με σκόρδο και καρύδια. Φοβερή γεύση που μπρεδεύει μαλακές και τραγανές υφές και ένα κρέας από κοτόπουλο τόσο μαλακό και νόστιμο καθώς πρώτα βράζεται και μετά τηγανίζεται!
Συστατικά:
500 γρ. κοτόπουλο
3-4 κ.σ. βούτυρο
½ φλ. καθαρισμένα καρύδια
5-6 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
πιπέρι
αλάτι
1-2 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ.ξίδι
5-6 ποτήρια νερό
Οδηγίες:
1. Σιγοβράζουμε το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό για περίπου 60 λεπτά.
2. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το βραστό νερό, κρατώντας 1 φλιτζάνι ζωμό. Αφήνουμε το κοτόπουλο να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε 4 κομμάτια.
3. Λιώνουμε 2 κουτ. σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι.
4. Βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου να τηγανιστούν μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Βγάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και διατηρούμε ζεστά.
5. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και αφού λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
6. Προσθέτουμε το ζωμό που είχαμε κρατήσει, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη δημιουργηθού σβώλοι. Αφήνουμε να πάρει μία βράση η σάλτσα μας, προσθέτουμε το ξίδι, σκόρδο, καρύδια και τέλος το αλατοπίπερο. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθούν τελείως όλα τα υλικά, για περίπου 5 λεπτά.
7. Περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω από τα κομμάτια κοτόπουλου και σερβίρουμε.
Tips
Συνοδεύεται τέλεια με ρύζι, πατάτες τηγανιτές ή πουρέ πατάτας.
Προέλευση:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Ειδικές κατηγορίες: