BACK

Μαγειρίτσα Κοτοπουλένια

Για όσους προτιμούν το κοτόπουλο από το αρνί, ιδού η τέλεια μαγειρίτσα ειδικά φτιαγμένη στα μέτρα τους.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

2 φλιτζ. συκωτάκια πουλιών
2 φλιτζ. ξεκοκαλισμένο στήθος και μπούτι από κοτόπουλο κομμένα σε λουριδάκια
2/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
αλάτι
2 φλιτζ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 μικρή καυτερή πιπεριά,ψιλοκομμένη ή μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
1 1/2 - 2 λίτρα ζωμό από κότα
1 1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαρούλι  ή σέσκουλα
1 1/2 φλιτζ. άνηθο, ψιλοκομμένο
2 αβγά
χυμό από 1 1/2 - 2 λεμόνια

Οδηγίες:

Σε τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα συκωτάκια μαζί με το κρεμμύδι, μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέστε και τα κομματάκια από το στήθος κοτόπουλου και γυρίστε τα στο τηγάνι μέχρι να σφίξουν.Βάλτε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια στο τηγάνι και συνεχίστε το σοτάρισμα, μέχρι να μαραθούν.Βάλτε την καυτερή πιπεριά ή μπόλικο πιπέρι και σβήστε με το κρασί.Μόλις πάρει  2-3 βράσεις, προσθέστε και το ζωμό καθώς και τα μαρούλια  και το μισο άνηθο. Σιγοβράστε για 15-20' και δοκιμάστε για να διορθώσετε τη γεύση. Χτυπήστε τα αβγά σε γαβάθα με 2 κουτ. της σούπας νερό και το χυμό ενός λεμονιού. Προσθέστε σιγά σιγά κουταλιές από την βραστή σούπα και συνεχίστε να χτυπάτε  τα αβγά.Όταν το μείγμα των αβγών γίνει πολύ καυτό, αδειάστε το πίσω στην κατσαρόλα με τη σούπα και σιγοβράστε ανακατώνοντας συνεχώς, για 2'.Δοκιμάστε και προσθέστε κι άλλο λεμόνι,αν χρειάζεται.Πασπαλίστε με τον υπόλοιπο άνηθο και σερβίρετε τη σούπα αμέσως.

Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: