BACK

Μαροκινές πικάντικες πατάτες

Νόστιμες και πικάντικες πατάτες στο φούρνο με αρωματικά και σκόρδο! Ιδανικό συνοδευτικό πιάτο για ψάρια και κρέατα ψητά, που όμως τρώγεται εξίσου απολαυστικά και σκέτο. Μπορείτε να το φτιάξετε όσο πικάντικο θέλετε! Τα αρώματα της Βόρειας Αφρικής στο τραπέζι σας!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

6 σκελίδες σκόρδο
αλάτι ανάλογα με την προτίμησή σας
2 κ.γλ. πάπρικα
1/2 κ. γλ. τριμμένο κύμινο
1/4 κ. γλ. τριμμένο πιπέρι καγιέν
1/4 φλ. κομμένος φρέσκος κολίανδρος
3/4 φλ. κομμένος μαϊντανός
1 λεμόνι, στυμμένο
3 κ.σ. ξίδι κόκκινου κρασιού
3 κ.σ. ελαιόλαδο
750 γρ. κόκκινες πατάτες, κομμένες σε φέτες πάχους 1 ½ εκ.
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κομμάτια πάχους 2 ½ εκ.
1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους πάχους 4 εκ.
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κομμάτια πάχους 1 ½ εκ.
4 κλωνάρια σέλινου, κομμένα σε κομμάτια πάχους 5 εκ.
1/2 κιλό ντομάτες, κομμένη η κάθε μία σε 8 φέτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Οδηγίες:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.

1. Αναμειγνύουμε στο μπολ του μπλέντερ το σκόρδο, μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι, την πάπρικα, το κύμινο και το πιπέρι καγιέν. Πολτοποιούμε μέχρι να γίνει το μείγμα μια λεία πάστα.
2. Προσθέτουμε τα βότανα και χτυπάμε λίγο στο μπλέντερ μέχρι να ανακατευτούν.
3. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ξίδι και 2 -3 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.Αλατίζουμε ανάλογα με την προτίμησή μας.
4. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τις πατάτες, τις πιπεριές και το σέλινο.
5. Προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε με τη σάλτσα βοτάνων.
6. Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο και ρηχό ταψί.
7. Σκορπίζουμε τις ντομάτες ανάμεσα στις πατάτες. Περιχύνουμε από πάνω 1 με 2 κουταλιές του γλυκού λάδι και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
8. Ψήνουμε για 35 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο. Αφήνουμε να ψηθεί άλλα 20 με 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Σερβίρεται ζεστό.