Μπακαλιάρος πλακί
Ο μπακαλιάρος πλακί είναι μια πολύ ωραία παραλλαγή του παστού μπακαλιάρου.
Συστατικά:
1200g μπακαλιάρος παστός κομμένος σε χοντρά κομμάτια
300g ντομάτες ολόκληρες σε βάζο
100ml ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
100ml τσίπουρο με γλυκάνισο
500g πατάτες κομμένες σε ροδέλες
Οδηγίες:
Παρακολουθείστε το VIDEO της συνταγής
Bήμα 1:
Βάλτε τον μπακαλιάρο σε κρύο νερό μια ημέρα πριν για να φύγει το αλάτι του.
Bήμα 2:
Αλλάξτε το νερό 3-4 φορές σε τακτά χρονικά διαστήματα. Πριν το μαγείρεμα στραγγίστε τον καλά.
Bήμα 3:
Βάλτε σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο το ελαιόλαδο να κάψει.
Bήμα 4:
Ρίξτε τις πατάτες να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέστε την ντομάτα και τον μπακαλιάρο.
Bήμα 5:
Σβήστε με το τσίπουρο και αφήστε να εξατμιστεί καλά το αλκοόλ. Προσθέστε το νερό και σκεπάστε με καπάκι. Αφήστε το περίπου 20 λεπτά.
Bήμα 6:
Έπειτα προσθέστε τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 10.
Bήμα 7:
Σερβίρετε το φαγητό σε βαθύ πιάτο.
Συνταγή από YOLENIS