BACK

Ντιπ γιαούρτι με μεσογειακά μυρωδικά

Ένα ντιπ με κύριο συστατικό το γιαούρτι και υπέροχες γεύσεις Μεσογείου και ελληνικού καλοκαιριού, εύκολο και δροσιστικό.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2.8 (6 votes)

Συστατικά:

500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

50 ml ελαιόλαδο

50 ml κρέμα από λευκό βαλσαμικό ξύδι με αρώματα εσπεριδοειδών

50 ml χυμό πορτοκάλι

2 σκόρδο πολτοποιημένο

2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

4 κ.σ. κάπαρη

3 κ.σ. φρέσκο δυόσμο

3 κ.σ. φρέσκια ρίγανη

3 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

Οδηγίες:

Το πιο γρήγορο και γευστικό ντιπάκι γιαουρτιού που θα το αγαπήσετε και θα το φτιάχνετε αντικαθιστώντας ακόμα και το τζατζίκι.

Ψιλοκόβουμε το θυμάρι, την ρίγανη, τον δυόσμο και πολτοποιούμε το σκόρδο.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και στο τέλος ρίχνουμε την κάπαρη ολόκληρη και το φρέσκο κρεμμύδι.

Ανακατεύουμε ακόμη μία φορά ελαφρά και διακοσμούμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

Συνοδεύουμε με ψητές πατάτες φούρνου.

Βουτάμε γευστικά σπιτικά τσιπς καλαμποκιού.