Πατάτες μπράβας με σάλτσα πάπρικας
Από τα κλασικά ισπανικά τάπας, ιδανικό συνοδευτικό για μπύρα!
Συστατικά:
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο
- 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο κομμένες
- 2 κ.σ. πάπρικα
- 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. ζωμός κότας
- 750 γρ. κόκκινες πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους 3 εκ.
Οδηγίες:
Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας λάδι σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα, σε σχετικά χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την ντομάτα, το σκόρδο και την πάπρικα και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Βάζουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.
Σιγά-σιγά προσθέτουμε το ζωμό της κότας και το αφήνουμε να βράσει.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 8 περίπου λεπτά, μέχρι να ελαττωθεί το μείγμα στα 2 φλιτζάνια.
Βάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ, το χτυπάμε μέχρι να γίνει αλοιφή και αλατοπιπερώνουμε. .
Ζεσταίνουμε τα υπόλοιπα 3/4 του λαδιού σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Τηγανίζουμε τις πατάτες ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 20 λεπτά.
Βάζουμε τις πατάτες πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
Σερβίρουμε τις πατάτες περιχύνοντας με τη σάλτσα που έχουμε ζεστάνει.