Πρασοσέλινο
Δημοσιέυτηκε: Wed, 01/07/2004 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Thu, 04/25/2013 - 16:27
Από τις γεύσεις που λατρεύεις ή αποφεύγεις. Ακόμα και οι πιο δύσκολοι δεχθείτε την πρόκληση και δοκιμάστε ένα πραγματικό χειμωνιάτικο φαγητό!
Συστατικά:
1 ½ κιλό πράσα
250 γρ.σέλινο
1 καρότο μεγάλο
της κούπας λάδι
1 αβγό
1 λεμόνι μέτριο
αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες:
- Καθαρίζουμε, πλένουμε τα λαχανικά και κοβούμε τα πράσα σε μέτρια κομμάτια, το καρότο σε μικρούς κύβους.
- Ψιλοκόβουμε το σέλινο και στύβουμε το λεμόνι.
1. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα πράσα, το σέλινο, το καρότο, το λάδι, λίγο αλάτι, μισή κούπα νερό και αχνίζουμε για 10 λεπτά.
2. Προσθέτουμε 1/2 της κούπας νερό ακόμη, το αλάτι, το πιπέρι, ανακατεύουμε, και κλείνουμε την κατσαρόλα. Βράζουμε για 20 λεπτά.
3. Αφαιρούμε το καπάκι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το βράσιμο σε δυνατή φωτιά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, μέχρι να μείνει το φαγητό με λίγα υγρά.
4. Χτυπάμε το αυγολέμονο, προσθέτουμε λίγο από το ζουμί του φαγητού χτυπώντας συνεχώς και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας.
Τρώγεται ζεστό ή κρύο.
Προέλευση:
Πιάτο:
Εποχή:
Ειδικές κατηγορίες: