Τηγανητοί κεφτέδες - Qofte te Ferguara
Δημοσιέυτηκε: Wed, 07/30/2003 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Tue, 05/03/2016 - 07:31
Νόστιμα κεφτεδάκια με αρωματική μέντα ή βασιλικό και τη σπιρτόζικη γεύση της φέτας που ταιριάζει τόσο με το κρέας!
Συστατικά:
500γρ. κιμάς μοσχάρι
1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί, σε τρίμματα
2 κ.σ. τριμμένη φέτα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
τριμμένα ξερά φύλλα μέντας ή δυόσμου
½ φλ. αλεύρι
1 φλ. λάδι
Οδηγίες:
Αναμειγνύουμε το κρέας, το ψωμί, τη φέτα, το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι και τη μέντα.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 4-5 λεπτά για να ενσωματοθούν οι γεύσεις.
Αν έχετε λίγο χρόνο αφήστε 30 λεπτά το μείγμα σας στο ψυγείο να ανταλλαχθούν τα αρώματα.
Σχηματίζουμε στρογγυλά κεφτεδάκια πάχους 1 1/2 εκ.
Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι .
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Ειδικές κατηγορίες: