BACK

Κανταΐφι με καρύδια

Το κλασσικό σιροπιαστό γλυκό που αρέσει σε όλους.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.5 (2 votes)

Συστατικά:

500 γρ. έτοιμο κανταΐφι
250 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια ή φιστίκια Αιγίνης
300 γρ. ζάχαρη
1 κουταλιά τσαγιού τριμμένη κανέλλα
1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
1 λεμόνι
2 κουταλιές σούπας ροδόνερο ή ανθόνερο

Οδηγίες:

Βγάζετε τη ζύμη από το τύλιγμά της, την απλώνετε σε επιφάνεια εργασίας και την σκεπάζετε με νωπό ύφασμα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Αναμιγνύετε 200 γρ. από τα καρύδια με 100 γρ. ζάχαρη και την κανέλα. Αλείφετε με λάδι ένα ταψί ψησίματος.

Κόβετε το μάτσο ζύμης σε κομμάτια 15 εκ., προσέχοντας όλες οι κλωστές να βρίσκονται στην ίδια διεύθυνση.

Χωρίζετε κάθε κομμάτι ζύμης σε λωρίδες 4-5 εκ. πλάτος και 30-40 γρ. σε βάρος. Βάζετε λίγο από το μίγμα καρυδιών στο τέλος κάθε λωρίδας. Αρχίζετε να τυλίγετε τη λωρίδα από τη γέμιση, παίρνοντας μέσα κάθε κλωστή που εξέχει. Βάζετε τα ρολά στο ταψί με το τελείωμα κάτω.

Επαναλαμβάνετε το ίδιο με την υπόλοιπη ζύμη κανταϊφιού, βάζοντας τα ρολά κοντά-κοντά στο ταψί ψησίματος. Γεμίζετε τον άδειο χώρο αν υπάρχει με τσαλακωμένο αλουμινόχαρτο. Αλείφετε τα ρολά με λάδι και τα ψήνετε στο κέντρο του φούρνου, μέχρι να πάρουν καστανό χρώμα, 30 λεπτά περίπου.

Βάζετε την υπόλοιπη ζάχαρη, τα 2/3 από 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό, 1 μικρό κομμάτι φλούδας λεμονιού και το στραγγισμένο χυμό 1 λεμονιού σε μια κατσαρόλα και τα βάζετε να πάρουν βράση, ανακατεύοντας. Το βράζετε μέχρι να γίνει ένα λεπτό σιρόπι. Το κρυώνετε και το χύνετε πάνω από τα ρολά που είναι ακόμη ζεστά. Τα ραντίζετε με το ανθόνερο ή ροδόνερο. Τα αφήνετε να κρυώσουν για 30 λεπτά και τα σερβίρετε, σκορπίζοντας πάνω τους τα υπόλοιπα καρύδια.

Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: