Κέικ reform με αμύγδαλα
Ένα κέικ χωρίς καθόλου αλεύρι με υπέροχη γεύση!
Συστατικά:
Γέμιση για κέικ
10 κρόκους αυγών
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/4 κιλού βούτυρο
2 πλάκες λιωμένη σοκολάτα (υγείας)
Ζύμη
10 ασπράδια αυγών
1/4 κιλού ζάχαρη
1/4 κιλού αμύγδαλα
Οδηγίες:
Πάρτε 10 ασπράδια αβγών και χτυπήστε τα. Όταν χτυπηθούν καλά προσθέστε 1/4 κιλού ζάχαρη. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, και προσθέστε 1/4 κιλού αμύγδαλα. Ανακατέψτε καλά με μια κουτάλα και μετά χωρίστε την ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια και ψήστε τα στο φούρνο.
Η γέμιση για το κέικ φτιάχνεται ως εξής: Ανακατέψτε σε μια κατσαρόλα 10 κρόκους αβγών με 10 κουταλιές ζάχαρη. Όταν πήξει το μίγμα βγάλτε το από τη φωτιά και προσθέστε 1/4 κιλού βούτυρο και 2 πλάκες λιωμένης σοκολάτας (χωρίς νερό). Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει αφρώδης η γέμιση.
Όταν κρυώσουν τα 4 κομμάτια ψημένου κέικ, σκεπάστε τα με την γέμιση που έχετε ετοιμάσει.
Στη συνέχεια τοποθετήστε τα 4 κομμάτια το ένα πάνω στο άλλο, σκεπάζοντας όλο το κέικ με τα αμύγδαλα που θα έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια.