Κέικ σοκολάτας σε φορμάκια
Το ψήσιμο είναι το μυστικό σε αυτήν την συνταγή. Ο καθένας μας ξέρει τον φούρνο του καλύτερα από οποιανδήποτε άλλον, οπότε δοκιμάστε στα πόσα λεπτά θα βγει το γλυκό έτσι όπως το θέλετε.
Συστατικά:
150 γρ μαύρη σοκολάτα (60% κακάο)
150 γρ βούτυρο, κομμένο σε κομματάκια
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο (για να αλείψουμε τα φορμάκια)
3 αυγά
100 γρ ζάχαρη
50 γρ αλεύρι
6 κομματάκια σοκολάτα γάλακτος (προαιρετικά)
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρί, την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο, ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να διπλασιαστεί ο όγκος τους. Ενώνουμε το μίγμα αυτό με τη λιωμένη σοκολάτα και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς.
Βουτυρώνουμε έξι φορμάκια ύψους 5 εκ. τοποθετούμε σε κάθε φορμάκι από ένα κομματάκι σοκολάτα γάλακτος και μετά το γεμίζουμε με το μείγμα. Ψήνουμε για 10 λεπτά στο φούρνο.