Κρέπες με πουτίνγκα και ολόκληρα κομμάτια πορτοκάλι
H κλασική γαλλική συνταγή "Crepes Suzettes " με το άρωμα και έντονη γεύση πορτοκάλι σε ακόμα πιο νόστιμη εκδοχή με γέμιση κρέμας για μια ακόμα πιο φίνα γεύση.
Συστατικά:
Για τις κρέπες
3 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2-2½ φλυτζάνια τσαγιού νερό
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
κουταλάκι του γλυκού αλάτι
5 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
6 κουταλιές σούπας σπορέλαιο
1 βανίλια
Για την κρέμα πορτοκαλιού
2½ φλυτζάνια τσαγιού φρέσκια πορτοκαλάδα
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με άρωμα πορτοκαλιού
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 μικρό κουτί φρουτοσαλάτα ή κομπόστα φρούτου της αρεσκείας μας
½ φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη, για να τις πασπαλίσουμε
ξύσμα πορτοκαλιού
Οδηγίες:
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Πρέπει να γίνει ένας αραιός χυλός. Μπορούμε να το χτυπήσουμε στο μπλέντερ. Βάζουμε μικρό τηγανάκι με ½ κουταλιά σούπας σπορέλαιο να κάψει (εάν υπάρχει αντικολλητικό τηγάνι είναι προτιμότερο) και χύνουμε 2 κουταλιές σούπας από το χυλό. Φροντίζουμε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Όταν η κρέπα είναι έτοιμη από τη μια πλευρά, τη γυρίζουμε και από την άλλη με τη βοήθεια φαρδιάς σπάτουλας. Βγάζουμε την ψημένη κρέπα και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, μέχρι να τελειώσει ο χυλός. Ρίχνουμε συχνά στο τηγάνι 1 κουταλάκι του γλυκού σπορέλαιο. Εάν χρησιμοποιούμε αντικολλητικό τηγάνι, δεν χρειάζεται καθόλου λάδι.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το 1½ φλυτζανιού από την πορτοκαλάδα μαζί με τη ζάχαρη και διαλύουμε στο υπόλοιπο ½ φλυτζάνι το άνθος του αραβοσίτου. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και, όταν κάψει, προσθέτουμε το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου, ανακατεύοντας συνέχεια σε μέτρια φωτιά, για να μην δημιουργηθούν σβωλάκια. Όταν πήξει η κρέμα, την αποσύρουμε από την φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύοντας την, για να μην κάνει κρούστα. Στραγγίζουμε καλά την κομπόστα και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Παίρνουμε μια-μια κρέπα και τη γεμίζουμε με 1-2 κουταλιές σούπας από την κρέμα και 1 κουταλιά από τα φρούτα.
Τις τυλίγουμε και τις τοποθετούμε σε μακρόστενη πιατέλα τη μια πλάι στην άλλη. Όταν κρυώσουν εντελώς τις πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.
Γίνονται περίπου 15 κρέπες.