BACK

Λαγοτό χοιρινό με καρύδια και παξιμάδι

Παραδοσιακό πιάτο της Πελοπονήσου, με πολύ έντονη και πλούσια γεύση από το συνδυασμό του σκόρδου με τα μπαxαρικά.

Σερβίρεταιμε πατάτες τηγανητές ή ρύζι ως κυρίως πιάτο, αλλά και ως μεζές για κρασάκι.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.2 (5 votes)

Συστατικά:

1kg χοιρινό (κομμένο σε κομμάτια των 50g το καθένα)

1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

6 σκελίδες σκόρδο

100g ελαιόλαδο εξτρα παρθένο

100g λευκός οίνος

2 μεγάλες ώριμες ντομάτες (τριμμένες)

200g καρύδια (χοντροκομμένα)

100g παξιμάδι (τριμμένο)

αλάτι

πιπέρι μαύρο τριμμένο

1κ.σ κύμινο ολόκληρο (σπασμένο)

2 ξύλα κανέλας

1κ.γ ζάχαρη

 

Οδηγίες:

Bήμα 1:

Ετοιμάστε το λαγοτό. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο μέσα σε μια χαμηλή κατσαρόλα. Προσθέστε το χοιρινό και σοτάρετε για για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια προσθέστε το κρεμμύδι και αφήστε το να σοταριστεί και αυτό για 5 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Σβήστε με το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, το κύμινο, την κανέλα και  αφήστε το  σε χαμηλή θερμικασία να μαγειρευτεί μέχρι να είναι μαλακό το κρέας και χυλωμένη η σάλτσα του.

 

Bήμα 2: 

Βάλτε το σκόρδο στο γουδί και πολτοποιήστε το, στη συνέχεια προσθέστε το στο χοιρινό 10 λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα. Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό προσθέστε τα καρύδια , το παξιμάδι και αφήστε τα για 3-4 λεπτά πάνω στη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

 

Bήμα 3: 

Σερβίρετε το φαγητό ζεστό μαζί με πατάτες τηγανητές ή ρύζι.

 

Συνταγή από YOLENIS

Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: