Λουκούμι
Λουκουμάκι με κρύο νεράκι το απόλυτο καλοκαιρινό κέρασμα...24 τ
Συστατικά:
300 μλ νερό
400 γρ ζάχαρη
60 γρ νισιστέ ή κόρν φλάορ
30 γρ γλυκόζη
1κ.σ. ροδόνερο ή λικέρ τριαντάφυλλο
χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
για να το σκεπάσετε περ. 500 γρ νισιστέ
ζάχαρη άχνη
Οδηγίες:
Βάζετε σε κατσαρολάκι (εκτός από το άρωμα και το χρώμα) όλα τα υλικά μαζί και τα βάζετε να βράσουν, ενώ ανακατεύετε συνεχώς.
Στην αρχή είναι το μείγμα θολό και αραιό, αλλά όταν αρχίσει να βράζει πυκνώνει και γίνεται διάφανο.
Ρίχνετε το ροδόνερο και το χρώμα και συνεχίζετε να βράζετε ανακατεύοντας τουλάχιστον για μισή ώρα, μέχρις ότου να φαίνεται το μείγμα σαν λιωμένο λουκούμι και να κάνει μεγάλες φουσκάλες κατά το βράσιμο.
Μόλις πήξει αρκετά το λουκούμι και κάνει κλωστές όταν βγάζετε το σύρμα, το αδειάζετε στο σκεύος με τον νισεστέ.
Κοσκινίστε μετά και πάλι αρκετό νισεστέ από πάνω......μέχρι να καλυφθεί το λουκούμι πολύ καλά και αφήστε το να κρυώσει εκτός ψυγείου (κατά προτίμηση μία νύχτα).
Μετά, βάλτε το πάνω σε μία πλάκα κοπής λαχανικών, πασπαλισμένη με νισεστέ και κόψτε τα λουκούμια με μαχαίρι.
Ρίξτε τα κομμάτια στο ταψί με το νισεστέ και κυλήστε τα μέσα.
Τέλος, βάλτε τα σε ένα όμορφο σκεύος και ρίξτε πάνω τους κοσκινισμένη άχνη ανακατεμένη με νισεστέ σε αναλογία 70γρ άχνη με 30 γρ νισεστέ.