Μαρέγκες με μαστίχα
Όμορφες, μυρωδάτες και τραγανιστές μαρέγκες για να στολίσετε το παγωτό σας ή ίσως κάποια τάρτα όπως μια lemon pie!
Συστατικά:
4 γρ. μαστίχα Χίου
170 γρ. ζάχαρη άχνη
ξύσμα 1 λεμονιού
4 ασπράδια μεγάλων αβγών
20 γρ. βούτυρο
λίγο αλεύρι
30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140° C.
1. Σε ένα γουδί χτυπάμε τη μαστίχα και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού να ανακατευτούν.
2. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν.
3. Προσθέτουμε δυο κουταλιές ζάχαρη άχνη, συνεχίζοντας πάντα το χτύπημα για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε την υπόλοιπη άχνη ραντίζοντας την πούδρα στον ανοικτό κάδο ενώ το μίξερ δουλεύει, μέχρι να γυαλίσει η μαρέγκα μας και να γίνει γλιστερή.
4. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.
5. Αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί με ελάχιστο βούτυρο και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
6. Σχηματίζουμε με το κορνέ 24 αβγά μαρέγκας, πασπαλίζουμε με την κρυσταλλική ζάχαρη και αφήνουμε για 10 λεπτά να διαποτιστούν οι μαρέγκες από τη ζάχαρη.
7. Ψήνουμε για 15 λεπτά και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 120° C και ψήνουμε για άλλα 45-60 λεπτά. Οι μαρέγκες θα έχουν απλώς την απόχρωση του γάλακτος, καθώς οι κόκκοι της κρυστάλλινης ζάχαρης θα έχουν ελαφρώς χρωματιστεί, σε αντίθεση με την υπόλοιπη επιφάνεια.
8. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και απαλά ξεκολλάμε τις μαρέγκες, τις αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε επί 5-6 λεπτά, για να στεγνώσει το εσωτερικό τους.