Μαροκινό κοτόπουλο
Δημοσιέυτηκε: Sat, 09/01/2012 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Thu, 07/04/2013 - 12:34
Μια συνταγή από το Μαρόκο που παντρεύει το κοτόπουλο με κρεμμύδια και σταφίδες δίνοντάς του μια γλυκιά, αρωμταική γεύση.
Συστατικά:
- 2 κοτόπουλα κομμένα στα τέσσερα
- 1 κ. κομμένα κρεμμύδια
- 225 γρ σταφίδες
- 375 γρ κουκουνάρια
- ½ φλ. μέλι
- πάπρικα
- αλάτι
- γαρύφαλλο
Οδηγίες:
Αλείφουμε το κοτόπουλο με το αλάτι και την πάπρικα και το τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι.
Σε ένα δεύτερο τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ξανθύνουν.
Προσθέτουμε τις σταφίδες, το γαρύφαλλο και τα κουκουνάρια και αφήνουμε να τσιγαριστούν για μερικά λεπτά ακόμα.
Kατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι.
Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ταψί, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, περιχύνουμε με το μείγμα του δεύτερου τηγανιού (κρεμμύδια κλπ) και αφήνουμε να ψηθεί στους 170 βαθμούς για 1 ώρα ή μέχρι να δούμε ότι έχει ροδίσει ομοιόμορφα και έχει μαλακώσει.
Tips
Αν σας αρέσουν τα καυτερά και πικάντικα μπορείτε να προσθέσετε λίγη κόκκινη πιπεριά!
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο:
Κύριο συστατικό:
Εποχή:
Ειδικές κατηγορίες: