Μπαρμπούνι τηγανητό με σαλάτα από κολοκύθα
Τηγανητά μπαρμπούνια με μία ιδιαίτερη σαλάτα κίτρινης κολοκύθας.
Συστατικά:
1 κιλό μπαρμπούνι φιλεταρισμένο
1 κιλό μεγάλες πατάτες
80 γρ. κορνφλάουρ
1 πρέζα φασκόμηλο
αλάτι & πιπέρι
200 γρ. ψίχα κολοκυθιού
60 γρ. γραβιέρα παλαιωμένη
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 ματσάκι δυόσμος
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
80 γρ. λάδι συν επιπλέον για το τηγάνισμα
χυμός από 1 λεμόνι
λίγο κύμινο
Οδηγίες:
Κόβουμε την κολοκύθα σε πολύ λεπτές φέτες και κατόπιν σε λεπτές λωρίδες. Κόβουμε τη γραβιέρα με τον ίδιο τρόπο.
Τηγανίζουμε την πιπεριά Φλωρίνης, τη βγάζουμε το λάδι, την ξεφλουδίζουμε και την ψιλοκόβουμε.
Ψιλοκόβουμε το δύοσμο και το κρεμμυδάκι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά αυτά μαζί, προσθέτοντας και τα 80 γρ. λάδι, το χυμό λεμονιού, το κύμινο και λίγο αλατοπίπερο.
Ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε τις πατάτες στη χοντρή μεριά του τρίφτη. Τις ανακατεύουμε με το κορνφλάουρ, το αλατοπίπερο και το φασκόμηλο.
Παίρνουμε ένα φιλέτο κάθε φορά, πιέζουμε μια μικρή χούφτα από το μείγμα της πατάτας στη μεριά της σάρκας (όχι του δέρματος), έτσι ώστε να κολλάει.
Τηγανίζουμε τα φιλέτα από τη μεριά της πατάτας πρώτα για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανή η πατάτα, και τα γυρίζουμε για να ροδίσουν ελαφρώς και από την άλλη.
Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε πάνω από τη σαλάτα κολοκύθας.
Ευχαριστούμε πολύ τον σεφ Μπαξεβάνη για την παραχώρηση αυτής της υπέροχης συνταγής.