BACK

Μπιάνκο στο φούρνο με ελαιόλαδο και λεμόνι

Παραδοσιακή συνταγή με προέλευση Κερκυραϊκή! Νόστιμο και σιγομαγειρεμένο ψαράκι, φροντίστε να βρείτε το κατάλληλο για τέτοιο μαγείρεμα με λεμόνι και λάδι.  Μπορείτε με την ίδια διαδικασία να κάνετε την παρασκευή και σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 κιλό σφυρίδα ή μπακαλιάρο αλμυρό
200 ml ελαιόλαδο
800 γρ πατάτες
4 σκελίδες σκόρδο
χυμός 2 λεμονιών
αλάτι κατά προτίμηση
πιπέρι κατά προτίμηση
ρίγανη κατά προτίμηση
μαϊντανός κατά προτίμηση

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε, πλένουμε το ψάρι και το κόβουμε σε μερίδες

Στη συνέχεια καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες και τις στρώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι.

Σε ένα ταψάκι τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο, το ψάρι και το σκόρδο ψιλοκομμένο.

Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού αλατοπιπερώνουμε και πουδράρουμε με ρίγανη.

Στρώνουμε τις μερίδες του ψαριού πάνω στις πατάτες και προσθέτουμε τη σάλτσα από το τηγάνι.

Σκεπάζουμε το ψάρι με λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο στους 180° C για 45 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Tips

Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε παστό μπακαλιάρο ξαρμυρίστε τον καλά τουλάχιστον 24 ώρες πριν.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: