Μπιάνκο στο φούρνο με ελαιόλαδο και λεμόνι
Παραδοσιακή συνταγή με προέλευση Κερκυραϊκή! Νόστιμο και σιγομαγειρεμένο ψαράκι, φροντίστε να βρείτε το κατάλληλο για τέτοιο μαγείρεμα με λεμόνι και λάδι. Μπορείτε με την ίδια διαδικασία να κάνετε την παρασκευή και σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία.
Συστατικά:
1 κιλό σφυρίδα ή μπακαλιάρο αλμυρό
200 ml ελαιόλαδο
800 γρ πατάτες
4 σκελίδες σκόρδο
χυμός 2 λεμονιών
αλάτι κατά προτίμηση
πιπέρι κατά προτίμηση
ρίγανη κατά προτίμηση
μαϊντανός κατά προτίμηση
Οδηγίες:
Καθαρίζουμε, πλένουμε το ψάρι και το κόβουμε σε μερίδες
Στη συνέχεια καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε φέτες και τις στρώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι.
Σε ένα ταψάκι τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο, το ψάρι και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού αλατοπιπερώνουμε και πουδράρουμε με ρίγανη.
Στρώνουμε τις μερίδες του ψαριού πάνω στις πατάτες και προσθέτουμε τη σάλτσα από το τηγάνι.
Σκεπάζουμε το ψάρι με λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο στους 180° C για 45 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μαϊντανό ψιλοκομμένο.