Μύδια και γαρίδες της κατσαρόλας
Τα μύδια και οι γαρίδες ταιριάζουν απίστευτα πολύ με τα ασκαλώνια, τα γηγενή αυτά μικρά κρεμμυδάκια δίνουν απίστευτη νοστιμιά σε όλα τα θαλασσινά.
Συστατικά:
μισό κιλό γαρίδες μετρίου μεγέθους, καθαρισμένες
μισό κιλό μαγειρεμένα μύδια
125 γρ. τρίμμα φέτας
125 γρ. σκληρό τριμμένο τυρί
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
1 φλιτζάνι ασκαλώνια, κομμένα σε ροδέλες
1 φλιτζάνι χυμός τομάτας
μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 φλιτζανιού φρέσκος χυμός λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας κομμένος μαϊντανός
1 κουταλιά της σούπας φρέσκος, κομμένος βασιλικός
1 κουταλιά της σούπας φρέσκος, κομμένος άνηθος
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Οδηγίες:
Τσιγαρίζετε τα ασκαλώνια και, μετά, τα αρωματικά και το σκόρδο προσθέτοντας τις γαρίδες, τα μύδια, τα τυριά, μαζί με το χυμό τομάτας, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Μπορείτε να σερβίρετε μετά από 10 λεπτά.