Μυζηθρόπιτα γλυκιά
Δημοσιέυτηκε: Thu, 03/31/2005 - 00:00 || Ενημερώθηκε: Sun, 03/29/2015 - 02:54
Συστατικά:
1 κιλό ανθότυρο ή γλυκιά μυζήθρα θριμματισμένη
3 κρόκους αυγών
3 ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
Οδηγίες:
Ανακατεύουμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και το τυρί. Προσθέτουμε στο μείγμα την μαρέγκα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ραντίζουμε με σιμιγδάλι. Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί και ψήνουμε για περίπου ½ ώρα στους 170 °C. Αφήνουμε να κρυώσει.
Tips
προσθέστε όποιο φρέσκο μυρωδικό σας αρέσει. Ταιριάζει πολύ ο ψιλοκομμένος δυόσμος για ένα διαφοερετικό αποτέλεσμα από το κλασσικό. Αλλά και ξύσμα πορτοκαλιού, λεμονιού, μαστίχα, ακόμα και λίγο πράσινο τσάι matcha
Κατηγορία:
Κύριο συστατικό:
Ειδικές κατηγορίες: